Euro Finans Summer Open - Padel

Euro Finans Summer Open – Final

Euro Finans Summer Open

A-klassen i Euro Finans Summer Open som spelades på Helsingborg Padel är nu avslutad. Som vi på Padelspecialisten spekulerade i vårt förra inlägg blev det Simon Vasquez och Cayetano Rocafort som fick möta Daniel Windahl och Miguel Yanguas. Finallagen hade varsin promenadseger i semifinalen där de båda vann sina matcher i två raka set vilket gör att de nu drabbas samman i finalen.

 

Inför matchen skulle det bli otroligt spännande att se hur Yanguas/Windahl skulle tackla Rocaforts smash som vi sedan tidigare sett är riktigt vass. Samtidigt skulle underbarnet Yanguas med sitt varierande spel och sitt stora spektrum av slag vara en svår nöt för Vasquez/Rocafort att knäcka. 

 

Trots allt får vi säga att Simon och Cayetano gick in i finalen som knappa favoriter efter deras briljanta semifinal.

 

Även om turneringen inte gav några rankingpoäng blev det en bra uppladdning för lagen inför helgens SPT turnering i Vilshärad. Helt klart psykologiskt övertag för de laget som kom att vinna dagens match om de skulle drabba samman i finalen i Vilshärad.

 

Nu till finalen. Efter ett första set där Rocafort/Vasques började starkt kom Windahl/Yanguas upp till en 5-2 ledning. De förstnämnda vända till 5-5 och första set slutade med ett tiebreak vid 6-6 i game. Väl i detta tiebreak hade Windahl/Yanguas en 5-1 ledning och första set kändes avgjort. Men… Vasquez och Rocafort repade sig men inte hela vägen och förlorade första set i tiebreak med 5-7.

 

I andra set fick paret Windahl/Yanguas en smakstart och kom snabbt upp i en 5-2 ledning för att sedan bryta motståndarens serve och avgöra andra set som därmed slutade 6-2. 

 

Lag Yanguas/Windahl är efter denna match utan tvekan storfavoriter att ta hem SPT-tävlingen i Vilshärad som äger rum redan imorgon 24/7-24/7. 

 

Vi på Padelspecialisten tackar alla spelare för en otroligt välspelad turnering och ger ett stort grattis till vinnarna Daniel Windahl och Miguel Yanguas.

20% rabatt på din första order

Bli först med att ta del av våra erbjudanden och kampanjer genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som tack ger vi dig hela 20% rabatt* på din första beställning.

  • gäller ej redan rabatterade produkter
  • gäller ej camps och resor