Padelracket: Den ultimata guiden - så väljer du rätt padelracket

Bästa Padelracket – Ultimata Guiden (2022)

Den ultimata guiden för dig som letar nytt padelracket!

I denna guide vägleder vi dig som letar efter ett nytt padelracket och vill hitta det bästa padelracket för din nivå. Syftet är att hjälpa dig som ska köpa ett nytt racket så att du hittar något som passar just dig och din padel-spelstil. Vi har listat de bästa padelrackets för både nybörjare, motionärer samt er som spelar på en mer avancerad nivå. Vi går även igenom olika former, balanser, tillverkare samt andra egenskaper som är viktigt att tänka på när det är dags att handla nytt padelracket. Allt för att ni ska kunna hitta rätt i djungeln av padelrackets som finns tillgängliga på marknaden. Missa inte att testa vår Racket Consultant för att få fram utmärkta förslag för just dig.

Så ta en god kopp kaffe ☕ , sätt på lite skön bakgrundsmusik och läs vår ultimata guide för padelrackets.

Guide - Padelracket: Innehållsförteckning

Bästa padelracket för dig

Här har vi gjort en lista på olika padelrackets anpassat efter varje padelspelares nivå och ambition. Det är alltid viktigt att komma ihåg att valet av racket görs på individnivå. Det absolut viktigaste är att du ska känna dig bekväm och kunna kontrollera ditt racket.

Bästa padelracket för nybörjare

För dig som är nybörjare rekommenderar vi ett runt padelracket som inte är för tungt i vikt, en träffyta av glasfiber, en ram som är 38 mm bred samt en mjuk kärna. Fördelen med detta är att du får ett förlåtande padelracket med stor träffyta som reagerar även när du inte träffar i mitten av racket-hjärtat. Du får inte samma kraft och fart på bollen som ett styvare racket ger gjort av kolfiber men som ny i sporten är det viktigaste att hitta kontrollen och då rekommenderar vi den runda formen.

Bästa padelracket för motionär/medel

Du som är motionär och har spelat padel ett tag på en hyfsad nivå bör spela med ett runt alternativt ett droppformat racket. Själva droppformen är en blandning mellan rund och diamantform. Formen bidrar till en fin balans mellan både kontroll och kraft men inte överdrivet mycket av något. Motionären bör ställa sig frågan om hen spelar med mycket kraft och fart i sitt spel eller med mer kontroll och finess. Du som föredrar kraft och fart bör prova droppformen då den bidrar till mer fart i jämförelse samtidigt som en kontrollinriktade spelaren som föredrar finnes bör hålla sig kvar vid den runda formen på racket. 

Bästa padelracket för avancerade spelare

För dig som har kommit upp i en nivå som klassas för avancerad rekommenderas ett racket därefter. Avancerade padelracketar har en hårdare kärna och en yta gjord av kolfiber/karbon.

Bästa padelracket för damer

Damracketar väger mindra än herracketar och är mer lättmanövrerade. Detta i kombination med att de är mer lättsamma mot arm/armbåge. 

Bästa padelracket för herrar

För herrar rekommenderas ett något tyngre racket i vikt. Normalt brukar de ligga på 365 gram och uppåt. Föredrar man ett lättare racket finns det givetvis bra alternativ. 

Bästa padelracket för juniorer

Juniorer upp till 12 år rekommenderas ett juniorracket. Dessa racketar har en mjuk kärna, ett mjukt ytskikt och väger mycket mindre jämfört med seniorracketar. 

Vanliga frågor vid val av det bästa padelracket

När du kikar på att köpa ett nytt padelracket bör du fundera över följande:

 1. Hur mycket padel har jag spelat och vad har jag för erfarenhet från annan racketsport sedan tidigare? Dessa kategorier kan delas in i nybörjare, motionär och avancerad.
 2. Skulle jag beskriva mig som en offensiv spelare som föredrar kraft och fart eller defensiv spelare som föredrar kontroll och precision?
 3. Söker jag ett dam eller ett herracket?
 4. Föredrar jag ett lätt racket eller ett något tyngre i vikt?
 5. Vilken form föredrar jag på mitt racket?

Du ska välja ett padelracket som passar dig, din spelstil, samt nivå. Det är viktigt att i början inte välja ett för svårt padelracket då de mer avancerade racken inte är lika förlåtande. För att få sköna bollträffar för en nybörjare är det därför viktigt att hitta ett racket som är förlåtande och ger dig en go känsla även när du inte alltid träffar mitt i rackets sweetspot.

När du börjat spela lite mer och känner att bollträffarna sitter mer och mer kan det vara dags att uppgradera till ett padelracket som är lite mer avancerat. Dessa racken har ofta en mindre sweetspot och hårdare yta vilket gör att du får en oerhört mycket högre fart när du får en ren bollträff. 

Att välja ett för svårt padelracket för din nivå är inte att rekommendera för då får du inte samma förlåtande känsla. Samtidigt är det inte roligt att ha ett för enkelt racket för en mer avancerad spelare då du ofta går miste om fart i slagen med de enklare padelracken.

Spelar ingen som helst roll spelmässigt utan handlar om vad man själv tycker är snyggast.

Ett padelracket kan ha en yta med struktur på som bidrar till lite mer spinn i bollen vid bollträffen. Detsamma gäller sandpappersytan som är den ytan som ger mest spinn ifrån sig.

För barn och juniorer rekommenderar vi lätta och förlåtande padelrackets. Detta för att det ska vara roligt att utöva sporten samt att de inte ska ha för tungt racket i tidig ålder då de oftast inte väger lika mycket som en vuxen padelspelare.

Ni hittar våra padelrackets för juniorer här.

Den största skillnaden på padelrackets är:

 • Formen: Rund, Dropp, Diamant eller Hybrid.
 • Vikten: Tyngden på racket.
 • Ytan: Ytan kan vara slät, matt, glansig eller ha struktur.
 • Balansen: Hög, medel eller låg balans.

Det viktigaste för att hitta det bästa padelracket för dig är att välja något för din nivå och spelstil.

Padelarmbåge uppstår när underarmens muskler blivit överbelastade. Det är vanligt för padelspelare som inte tidigare utövat racketsporter och har lite mer problem med tekniken. Det förekommer självklart bland rutinerade spelare också och framför allt om man haft problem med tennisarmbåge sedan tidigare.

Orena träffar och vibrationer förstärker padelarmbåge och därför rekommenderar vi starkt den ergonomiska grepplindan Hesacore för att motverka och förebygga padelarmbåge. 

För att motverka padelarmbåge så rekommenderar vi att man väljer ett racket med nedan egenskaper.

 • Ett lättare padelracket. När racket väger mindre så minskar även påfrestningen på musklerna i underarmen och ett lättare padelracket brukar därför oftast vara mer skonsamt mot padelarmbåge.
 • Låg balanspunkt. Balanspunkten kan vara fördelad på olika ställen på olika padelrackets och med en låg balanspunkt så blir belastningen mer skonsam och racket upplevs som lättare.
 • Större sweetspot. Som vi nämnt tidigare så är orena träffar en av faktorerna för padelarmbåge och en större sweetspot minskar orena träffar. Generellt sett så har runda padelrackets en större sweetspot och kan därför underlätta för dig som har padelarmbåge eller vill motverka det.
 • Glasfiber istället för kolfiber. Ett padelracket i glasfiber är mjukare och mer förlåtande än ett racket i kolfiber vilket minskar vibrationerna vid bollträffar. Även om kolfiber anses vara mer exklusivt så är det styvare och kan därför generera mer vibrationer än ett racket med glasfiber.

Självfallet är det även att rekommendera den ergonomiska grepplindan Hesacore som minskar vibrationerna vid bollträffar. För att få ett ännu mer stadigt grepp kan ni även överväga Gorilla Grip som minskar glid och ökar klibbigheten i er grepplinda.

Tunga padelracket är ofta anpassade för de som är lite större och väger mer medan lättare padelracket är mer anpassade för spelare som väger lite mindre. 

Fördelar med ett tungt padelracket är att du får oftast mer kraft i dina slag då du har mer tyngd bakom slaget.

Fördelar med ett lättare padelracket är att det oftast är mer lättmanövrerat och man rör sig snabbare. 

Vanligtvis väger padelrackets för juniorer och damer lite mindre än racketn för herrar. Ett för tungt padelracket kan orsaka padelarmbåge.

De flesta proffsen spelar med olika märken beroende på deras sponsorer. Proffsen brukar ha mer avancerade padelrackets då de behärskar tekniken på ett oerhört bra sätt samtidigt som de sällan får orena träffar. Detta för att maximera resultatet av varje slag.

Proffsen väljer även rackets baserat på vilken roll de har i sitt lag (offensiv eller defensiv) samt vilken sida de spelar på (backhand eller forehand). 

Du hitta proffs som spelar med allt från runda, droppformade och diamantformade padelrackets.

Att tänka på när du vill hitta det bästa padelracket

Olika former på padelrackets

Det finns flera olika former på padelrackets och det är viktigt att veta skillnaden på de olika formerna. Speciellt när du ska välja ett nytt racket som passar dig och din spelstil. Nedan har vi listat fördelarna med respektive form. På så sätt kan du enklare kategorisera vilken spelstil du har samt vilken form som passar dig bäst.

Runda padelrackets

Ett runt padelracket är det enklaste att spela med. Det är det enklaste racket då det har balanspunkten i mitten vilket gör att du som spelare får bättre kontroll på ditt spel. I ett runt racket ligger tyngdpunkten närmre handtaget vilket leder till större kontroll. Runda racketar har en större sweetspot, vilket innebär att du har en större chans att slå ett bra slag oavsett var bollen hamnar på träffytan. Det är detta racket du väljer som nybörjare för att du ska kunna spela med bästa förutsättningarna redan från första gången du testar padel.

Droppformade padelrackets

Ett droppformat racket är en kombination av ett runt och ett diamantformat rack. Detta rack passar de som passerat nybörjare och tränar padel flera gånger i veckan eller till och med tävlar.

Diamantformade padelrackets

Ett diamantformat padelracket har balanspunkten lite högre upp än det runda racketsen vilket gör att det kan kännas framtungt och därmed mer svårkontrollerat. Däremot ger detta racket dig fördelen att det ger mer kraft i slagen och för en van padelspelare är detta det självklara valet!

Hybridformade padelrackets

Ett hybridformat padelracket är ett racket vars form är en blandning mellan dropp och diamantformen. Denna form lämpar sig bäst för duktiga amatörer och avancerade padelspelare då ett sådant padelracket kräver mycket utav användaren. I regel har de hybridformade racketarna en liten träffyta även kallat sweetspot vilket är den punkt i racket är man får som bäst reaktion från racket med. 

Olika balans på padelrackets - Vad är bäst?

Padelrackets med låg balans

Ett padelracket med låg balanspunkt både känns lättare och är mer lättmanövrerat att spela med. Dessa racketar har vikten centrerad lågt ner på racket vilket gör att det inte uppfattas så tungt. En perfekt variant för dig som föredrar att spela med kontroll och finnes då racket inte ger med sig så mycket tyngd bakom de offensiva spelet. 

Padelrackets med medel balans

Det allra vanligaste för padelracketar är en medel-balans. Vikten är centrerad i mitten av racket vilket ger bra balans i både det defensiva och det offensiva spelet. Ett grymt bra alternativ för dig som spelar med både fart och kontroll. 

Padelrackets med hög balans

I regel den mest avancerade balansen som vi kan hitta på ett padelracket. Dessa racketar kräver mycket av spelaren då vikten är centrerad i toppen av racket. Fördelen med detta är att du som spelar med mycket fart och har smash som ditt bästa slag får ut maximalt av racket då vikten medför fin kraft bakom slagen. 

Hård yta vs. mjuk yta på padelracket - Vad är bäst?

Mjuka padelrackets (glasfiber)

Ett mjukt padelracket är att föredra för nybörjaren/motionären. Mjuka racketar har i regel en stor träffyta och en kärna som är mjuk vilket ger en stor träffyta och få “felträffar”. Dessa racketar är nästan alltid gjorda med ett ytskikt bestående av glasfiber som i sin tur är ett mjukt material och medför en skön och lättsam bollträff. 

Hårda padelrackets (karbon)

Hos den mer avancerade racketarna hittar vi alltsomoftast en hård kärna samt ett ytskikt gjort av kolfiber/karbon. Detta gör racket mer svårspelat och kräver mer av dig som spelare då det behövs mer fart och balans i träffen. 

Tunga vs. lätta padelracket - Vad är bäst?

Tunga padelracket

Spelar du med mycket fart och kraft i dina slag krävs det att du har ett tyngre racket för att få ut så mycket fart som möjligt i dina slag. Tyngre racketar genererar en helt annan kraft jämfört med om du spelar med ett racket som väger mindre. 

Lätta padelracket

För dig som föredrar att spela med kontroll och precision på banan är ett lätt racket viktmässigt att föredra då detta är mer lättmanövrerat. 

Glasfiber vs. Karbon - Vad är bäst?

Padelracket i glasfiber

Rackets yta består av glasfiber vilket är mest förekommande för nybörjarracketar. 

Padelracket i karbon

Racketar med en yta av kolfiber/karbon återfinns i regel hos de avancerade racketarna. 

Populära padelmärken - bästa padelracket

Här har vi gjort en lista på några av marknadens största tillverkare av de bästa padelrackets. Självklart hittar ni padelrackets från samtliga av dessa tillverkare hos oss på Padelspecialisten. 

Padelracket från Adidas
Adidas Padel
Padelracket från Babolat
Babolat Padel
Padelracket från Black Crown
Black Crown
Padelracket från Bullpadel
Bullpadel
Padelracket från HEAD
HEAD Padel
Padelracket från Prince
Prince Padel
Padelracket från RS Padel
RS Padel
Padelracket från StarVie
StarVie Padel
Padelracket från STIGA Padel
STIGA Padel
Padelracket från Techton
Techton Padel
Padelracket från VOLT Padel
VOLT Padel
Padelracket från Wilson
Wilson Padel

Padelracket från Adidas

Adidas är en av de ledande varumärkena i världen inom sportutrustning samt nu även inom padel. Adidas har satsat stort på sin padelutrustning och erbjuder padelracketar i absolut högsta klass för alla olika nivåer av padelspelare. Därav är Adidas Padel ett varumärke vi rekommenderar starkt och du som köpare kan alltid känna dig trygg att du får ett riktigt bra racket. 

Vi på Padelspecialisten.com erbjuder ett stort utbud av padelracketar, padelbollar och andra padeltillbehör från Adidas Padel.

Historia Adidas:

Adidas grundades 1948 i Tyskland och tillverkade skor från början. Idag är Adidas ett multinationellt bolag som tillverkar kläder och skor för en rad olika sporter världen över.

Padelracket från Babolat

Babolat grundades bara ett år efter tennis uppfanns. Ett av världens mest kända tennisvarumärken, idag är Babolat även ett av världens ledande tillverkare inom padelrack och padeltillbehör. Det kommer inte som en överraskning att Babolat vet vad de gör när det kommer till racketsporter. Babolat strävar hela tiden efter att ha de allra bästa padelracketarna och padelbollarna på marknaden. Därför kan vi på Padelspecialisten konstatera att Babolat är ett padelmärke i världsklass. Vi på Padelspecialisten.com har ett brett utbud från Babolat Padel. 

Historia om Babolat

Babolat är ett franskt familjeföretag som grundades år 1874. Redan från början var märket ett självklart val inom tennisvärlden och nu även inom padel. Familjen Babolat brinner för racketsporter och är ett av de världsledande varumärkena inom padel, tennis, och badminton. Eric Babloat är ägare och är den femte generationen som ägnat sitt liv åt racketsporter. Babolat har ett brett sortiment som passar allt från nybörjare till avancerad spelare. 

Deras populära produkter används idag av flera av världens bästa spelare såsom Rafael Nadal, Dominic Thiem, Caroline Wozniacki, Juan Lebrón och Miguel Lamperti. Babolat finns i över 100 länder och deras breda sortiment av padelracket gör de till ett ledande märke. När ni handlar hos Padelspecialisten så får ni bonuspoäng på ert köp som ni kan använda vid ert nästa köp och på så sätt få ett rabatterat pris.  Vårt mål är att förse alla padelspelare i Sverige med en smidig och trygg köpupplevelse samt ett brett utbud av rackets för alla nivåer.

Padelracket från Black Crown

Black Crown Padel är ett spanskt padelvarumärke som används utav många av världens allra bästa spelare. Bland annat används racket av VÄRLDSETTAN på damsidan Marta Marrero samt Sveriges bästa padelspelare på damsidan Baharak Soleymani.

Det spanska familjeföretaget, Black Crown, är dedikerade till endast padel och drivs av passionen att utveckla padelutrustning av allra högsta kvalitet med välkända toppspelare på World Padel Tour.

Black Crowns racketar lämpar sig till olika spelnivåer, från nybörjare till World Padel Tour eliten.

Padelracket från Bullpadel

Bullpadel grundades 1995 av en grupp argentinska och spanska padelproffs. Idag är Bullpadel ett av de mest populära märkena inom padel och är marknadsledande i Sverige. Bullpadel används av alla typer av spelare, dels tack vare den höga kvalitén på produkterna, men särskilt för deras populära padelrack. Vi på Padelspecialisten.com har självklart ett brett utbud av padelracket från Bullpadel.

Padelracket från HEAD

Head är ett av världens största tennismärken som sedan flera år tillbaka satsat stort på utvecklingen av padel. Head är bland annat den officiella boll-leverantören till WPT (World Padel Tour). Dessutom satsar Head otroligt mycket på utvecklingen av padelracketar, flera av världens bästa spelare använder Heads racketar. Vi på Padelspecialisten.com har ett brett utbud av padelracket, padelbollar och andra padeltillbehör från Head Padel.

Padelracket från Prince

Prince är en av pionjärerna inom padelvärlden och är en av de första märkena som tillverkade padelutrustning. Utöver detta är Prince ett världsledande varumärke inom sport och kännetecknas för sin innovation och sin konstanta utveckling. Prince Padel erbjuder padelracket, padelbollar och padeltillbehör i absolut högsta klass. Giganten är ett varumärke att räkna med inom padel och vi kan starkt rekommendera deras padelprodukter.

Padelracket från RS (Robin Söderling Padel)

RS Padel är ett premium padelmärke och är en del av det välkända och populära tennismärket RS Tennis. Företaget bildades 2013 och deras produkter säljs idag i över 50 länder. Världsstjärnan och tennisproffset Robin Söderling tillsammans med hans team bestämde sig för att lansera padelracketar, padelbollar och padelväskor efter padeln fick sitt genombrott i Sverige. Med hjälp av padelspecialister så tog RS fram produkter som följer deras företagsmotto, premimprodukter utvecklade av spelare för spelare. RS Padel är känt för sina kvalitetsprodukter och deras snygga Skandinaviska design och paketering. RS är även känt för att vara ett varumärke som bryr sig om sina kunder och levererar riktigt bra produkter. Därför är vi på Padelspecialisten extra stolta över att vara en auktoriserad återförsäljare av Padelrackets från RS.

Bland deras produkter finner ni den oerhört populära padelbollen RS Padel Tour X som är framtagen tillsammans med den svenska padelstjärnan Simon Vasquez.

Efter att deras bollar tagit padelvärlden med storm så har de utvecklat flertalet padelrackets som håller enorm kvalité.

Padelracket från StarVie

StarVie är ett spanskt varumärke som grundades 2002 där samtliga padelracketar är handgjorda i deras egna fabrik, StarVie Padel erbjuder därför högkvalitativa padelracket. StarVie sponsrar flera av världens bästa spelare på både dam och herrsidan, bland annaMatías Días och Carolina Navarro använder sig av Starvies padelracket. Vi på Padelspecialisten.com erbjuder grymma padelracketar från StarVie. 

Padelracket från STIGA Padel

STIGA Padel (en del av STIGA Sports) är ett väldigt populärt padelmärke. STIGA Sports historia består av lång erfarenhet inom racketsport, framförallt som ett ledande varumärke inom bordtennis. Utöver bordtennis så utvecklar STIGA även padelrackets av högsta kvalitet som följer samma fotspår.  STIGAs padelrackets är avskalade med en clean design, och är väldigt populära hos padelspelare runtom i landet, både motionärer som proffs.

Alla padelrackets från STIGA är handgjorda och är framtagna med extrem precision för att kunna leverera en upplevelse som motsvarar padelspelares förväntningar. STIGA Padel erbjuder padelrackets för alla nivåer. Hos oss på Padelspecialisten.com handlar du padelrackets från STIGA på ett smidigt sätt med snabba leveranser till hela Sverige.

Daniel Windahl – Stiga Padel

Daniel Windahl, en av Sveriges bästa padelspelare, är STIGA padels ansikte utåt.  Han spelar padel på en oerhört hög nivå och har även gjort sig ett namn på en internationell nivå. Daniel Windahl är född i Helsingborg, 1996 och spelar med padelrackets från STIGA padel.

Om STIGA Sports

Det klassiska svenska företaget, Stiga Sports, är numera en global aktör i över 100 länder. Företaget startades år 1944 och började sin verksamhet genom att producera bordtennisprodukter och är idag en av de världsledande tillverkarna inom just bordtennisprodukter. STIGA erbjuder, utöver sina bordtennisprodukter, ett stort utbud av sportartiklar och har även blivit en stabil producent av högkvalitativa padelrackets. Även om

Padelracket från Techton

Techton of Sweden är ett Svenskt padelmärke som tillverkar padelrackets i karbon med en snygg design. Deras första kollektion av padelrackets kallas ‘Swedish City Collection’ där designen är inspirerad från Svenska städer. 

Padelracket från VOLT Padel

VOLT Padel är ett premium padelmärke som grundades 2016 i Portugal med målsättningen att skapa padelprodukter i toppkvalité med en unik design. Padelrackets från VOLT Padel har en stilren design och tillverkas med material av högsta kvalité. 

Dom är baserade i Porto, Portugal, och är för tillfället närvarande med sina padelprodukter på 3 kontinenter fördelat över 20 länder.

Padelracket från Wilson

Wilson är ännu ett världsledande varumärke inom tennis som nu även satsar på padel. Idag är faktiskt Wilson ett av de ledande varumärkena inom padel. Wilson Padel erbjuder högkvalitativa padelracket. Utöver det så erbjuder Wilson Padel även riktigt bra padelbollar samt andra padeltillbehör. Vi på Padelspecialisten.com har ett brett utbud av padelracket, padelbollar och andra padeltillbehör från Wilson Padel.

20% rabatt på din första order

Bli först med att ta del av våra erbjudanden och kampanjer genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som tack ger vi dig hela 20% rabatt* på din första beställning.

 • gäller ej redan rabatterade produkter