Padelarmbåge

Padelarmbåge – Tips för att motverka padelarmbåge

Fem tips för att motverka padelarmbåge.

Alla som spelar padel har garanterat hört talas om uttrycket padelarmbåge (även känt som tennisarmbåge). Det är tyvärr ett vanligt besvär för padelspelare, speciellt om man inte spelat annan racketsport tidigare. Padelarmbåge förekommer ofta på grund av en överbelastning av musklerna i underarmen. En vanlig anledning till att man får problem med padelarmbåge är vibrationerna vid orena träffar när man spelar padel. Nedan har vi listat våra fem bästa tips för att motverka/undvika padelarmbåge.

Tips #1 - Välj ett lättare racket för att motverka padelarmbåge

Varje padelracket väger olika mycket (vanligtvis mellan 335 – 385 gram) och varje gram spelar roll. Hur lustigt det än låter så kan 10 gram hit eller dit påverka hur stor belastningen blir på din armbåge. Ett lättare padelracket brukar normalt sett vara lite mer skonsamt mot underarmens muskler och armbågen då det minskar påfrestningen.

Tips #2 - Använd ett padelracket med större sweetspot

En av de största anledningarna till att padelarmbåge uppstår är orena träffar vilket gör att det ofta förekommer hos nybörjare eller spelare som inte tidigare spelat racketsport. Självklart kan det även förekomma för rutinerade och avancerade spelare också men många nya padelspelare upplever att de drabbas av padelarmbåge. Därför kan vi rekommendera att välja ett padelracket med större sweetspot vilket minskar orena träffar. Runda padelracket har vanligtvis en större sweetspot och är därför oftast mer skonsamt mot armbågen då det minskar orena träffar.

Tips #3 - Välj glasfiber i padelracket

Ett padelracket kan vara gjort av olika material och oftast är det gjort av antingen glasfiber eller kolfiber. Padelracket i glasfiber är oftast mjukare vilket många anser vara mer skonsamt mot armbågen.  Jämför man med ett padelracket i kolfiber (karbon) så är dessa ofta mer styva och kan generera en hårdare träff men även orsaka mer vibrationer och belastningar. 

Tips #4 - Välj tillbehör som motverkar padelarmbåge

Det finns flera olika tillbehör som är framtagna för att hjälpa dig som padelspelare att minska besvären med padelarmbåge. Det finns inga tillbehör som garanterar att smärtan försvinner men nedan produkter är erkänt av många padelspelare att de kan hjälpa till med att reducera vibrationer och även motverka padelarmbåge.

  • Hesacore Padel Grip – Ett ergonomiskt padelgrepp framtaget för att minska racketvibrationer och öka komfort.
  • Noene Anti-Vibrationslinda – Grundlinda utvecklad tillsammans med Fernando “Bela” Belasteguin som ska minska vibrationer och även risken för att få padelarmbåge.
  • Gorilla Gold Padel Grip – En klibbig handduk du virar runt din grepplinda innan match som ger dig extra klibbigt grepp vilket minskar glid.

Tips #5 - Ta hand om din kropp

Det är viktigt att du alltid värmer upp innan du spelar padel och även stretchar ordentligt, både innan och efter. I slutändan är det din kropp och dina muskler så vi rekommenderar alltid att du känner efter och lyssnar på din kropp.

Bäst Padelracket för dig

Om du är intresserad av att läsa mer om padelrackets så kan vi rekommendera vår detaljerade guide som går igenom alla olika funktioner som finns inom padelrack.

Övriga ämnen

Om du är intresserad av att lära dig mer om olika typer av besiktningar så rekommenderar vi dig att besöka vår samarbetspartner BraBesiktning. En plattform där du som beställare kan jämföra offerter från olika besiktningsföretag helt kostnadsfritt. Nedan finner ni några exempel på olika besiktningstjänster som ni kan jämföra på BraBesiktning.

Padelarmbåge

20% rabatt på din första order

Bli först med att ta del av våra erbjudanden och kampanjer genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som tack ger vi dig hela 20% rabatt* på din första beställning.

  • gäller ej redan rabatterade produkter
  • gäller ej camps och resor