11663_25769_720x

Vad är skillnaden mellan Padelskor och Tennisskor?

Det finns några skillnader mellan padelskor och tennisskor som är anpassade för de specifika kraven i de olika sporterna. Här är några av de vanligaste skillnaderna:

Sula: Padelbanor har vanligtvis en hård yta eller konstgräsunderlag, medan tennisbanor kan vara av olika typer, inklusive hårt underlag, grus eller gräs. Padelskor har vanligtvis en slitstark sula som är utformad för att ge bra grepp och stabilitet på hårda ytor och konstgräs. Tennisskor däremot kan ha olika sulor beroende på vilken typ av tennisunderlag de är avsedda för. Det kan vara slätare sulor för hårda underlag eller sulor med mönster för bättre grepp på grus- eller gräsbanor.

Sidostabilitet: I padel är det vanligt med snabba sidoförflyttningar och snabba riktningsändringar. Därför är padelskor vanligtvis utformade med extra sidostabilitet för att ge spelare bättre stöd och förhindra risk för vrickningar. Tennisskor fokuserar också på sidostabilitet, men beroende på underlaget kan de ha olika grad av stöd.

Tåskydd: I padel används ofta låga slag och volleys nära nätet, vilket kan utsätta tårna för stötar eller skador. Padelskor kan ha extra tåskydd eller förstärkningar för att skydda tårna mot stötar och nötning. Tennisskor har också tåskydd, men utformningen kan variera beroende på modell och märke.

Flexibilitet: Padel involverar snabba och explosiva rörelser, så padelskor är vanligtvis mer flexibla för att möjliggöra smidiga rörelser och snabba sprints. Tennisskor kan också vara flexibla, men beroende på underlaget kan de ha mer stabilitet och mindre flexibilitet.

Det är viktigt att välja rätt skor för den specifika sporten för att få optimal komfort, stöd och prestanda på banan. Att använda korrekta skor minskar risken för skador och ger spelare möjlighet att röra sig smidigt och bekvämt.

 

20% rabatt på din första order

Bli först med att ta del av våra erbjudanden och kampanjer genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som tack ger vi dig hela 20% rabatt* på din första beställning.

  • gäller ej redan rabatterade produkter
  • gäller ej camps och resor