Reklamation

Om du anser att en artikel som du har köpt från oss på Padelspecialisten har gått sönder på ett felaktigt sätt har du enligt Sveriges konsumentköplag rätt att reklamera en produkt upp till 3 års tid från köptillfället. Detta innebär inte att alla reklamationer är giltiga och godkänns, utan att man som konsument har rätt att kräva att företaget man köpt produkten från ska göra ett reklamationsärende för att gå igenom eventuella fel på varan. Övergripande kan olika former av produktionsfel reklameras. Däremot kan ej slitage, misskötsel eller defekter pga felanvändning reklameras. 
 
Ett padelracket är skört och inte lika hållbart som exempelvis ett tennisracket och ska därför behandlas med omsorg och kärlek. Bedömningen som görs i förhållande till varan gäller oavsett hur många tillfällen du har använt ditt racket vid. Utifrån dessa förutsättningar och principer kommer vi att hantera ärendet från vår sida när vi gör vår bedömning.

Vår ambition är givetvis att du som kund ska ha möjlighet att göra en förfrågan så att vi utifrån din situation kan göra ett reklamationsärende där du får en rättvis och regelrätt bedömning. Vi ska göra allt i våran makt för att göra dig nöjd!
 
Reklamation eller inte?
 
Godkänd:

– Har racket en spricka på träffytan men inga yttre skador i övrigt räknas det som en godkänd reklamation. Har racket en spricka på träffytan samt sprickor på ramen eller toppen av racket är detta inte en godkänd reklamation. 

– Skrammel/missljud i racket är en godkänd reklamation om racket inte har fått sprickor eller defekter i övrigt. Då täcks det inte av reklamationen. 

– Om produkten är defekt vid leveranstillfället är detta givetvis en godkänd reklamation. Däremot har kunden ansvar att gå igenom produkten och undersöka det innan man tar av plasten runt handtaget eller annan plombering. Racket får inte ha spelats med och medförd plombering ska vara orörd. 

Icke godkänd:

– Lodräta sprickor på utsidan av ramen runt om, dvs. mellan träffyta och träffyta, tas aldrig emot som en reklamation.

– Sprickor mellan hålen längst ner på träffytan, dvs. vid klykan kan väldigt svårt uppkomma av en bollträff, därav ingen reklamation.
 
– Andra defekter, repor eller sprickor på racket bortsett från träffytan.
 
Guide för reklamation
Nedan finner du en guide som stegvis förklarar hur du gör en reklamation och hur processen ser ut:

1. Skicka ett mail till oss på info@padelspecialisten.com med en kort beskrivning av hur skadan eller defekten har uppstått på din produkt.
Ange ditt ordernummer du fick på din beställning och “REKLAMATION” i ämnesraden för snabb hantering av ditt ärende. 

2. I samma mail önskar vi att se skadan/defekten med 3-5 bilder där man (1) tydligt ser skadan, (2) rackets övriga skick och (3) bilder som visar hela produkten, en bild framifrån och en bakifrån på vardera sida av racket. 

3. När vi mottagit din reklamationsförfrågan hanterar vi ärendet snabbast möjligt och återkopplar till dig så omgående vi kan.

4. När vi din reklamationsförfrågan processats återkommer vi till dig med ett beslut och slutför processen.
padelracket

Följ oss på Instagram

@padelspecialistencom

Följ oss på Instagram för att se våra erbjudanden och kampanjer. 

Tagga oss gärna när ni spelar med padelracket eller bollar ni handlat från oss så delar vi era bilder också.

Padelspecialisten.com

Samla Bonuspoäng!

När du handlar hos oss på Padelspecialisten så får du automatiskt bonuspoäng som du sedan kan använda nästa gång du behöver handla något. 

Allt ni behöver göra är att skapa ett konto i kassan första gången ni handlar. Därefter sparas era bonuspoäng på ditt konto. 

Bonuspoängen ger dig rabatt på framtida köp hos Padelspecialisten. 

Padelspecialisten.com